• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Yılın En Büyük Değerli Kitaplar Müzayedesi - 2

4 Nisan 2022 - 17 Nisan 2022 tarihleri arası sistemimize üye olup eserlere pey verebilirsiniz. 17 Nisan 2022 TARİHİNDE SAAT 17:00 De SİSTEM PEY ALIMINA KAPANACAKTIR. AKABİN DE SAAT 17:05 CANLI MÜZAYEDEMİZ BAŞLAYACAKTIR. CANLI OLARAK YAYINLANACAK MÜZAYEDEMİZDEKİ HER BİR ESER 20 SANİYE BOYUNCA SATIŞTA KALACAKTIR. YENİ GELECEK HER PEY İÇİN SİSTEM 10 SANİYE DAHA EKLEYECEKTİR SİSTEM SON GELEN PEYDEN SONRA EN YÜKSEK TEKLİF SAHİBİNE ÜRÜNÜ SATACAKTIR. HER ÜRÜN KATALOĞUN YAYINLANMASINDAN BUGÜNE KADAR GELEN EN YÜKSEK PEY ÜZERİNDEN SATIŞA ÇIKACAKTIR. CANLI MÜZAYEDE DE PEY ALMASA BİLE ESER PEY TOPLAMA SÜRECİNDEKİ VERİLEN EN YÜKSEK PEY SAHİBİNE SATILACAKTIR. MÜZAYEDEMİZ DE YER ALAN TÜM ESERLER HALİYLE SATIŞA ÇIKMAKTA OLUP DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN İLETİŞİME GEÇİNİZ. KEYİFLİ MÜZAYEDE GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE..

Lot: 13 » Kitap

Story Of Turkey And Armenia; James Wilson Pierce, 1896 Woodward Company Basımı, İçerisinde Çok Sayıda Tam Sayfa Görsel Sayfalarının Bulunduğu, Amerikan Kızılhaç’ını Kuran Ünlü Hemşire Clara Barton’un Görgü Tanıklıkları Üzerine Yazılmış Olan Bir Ermeni Olayları Tarihi

19. yy.' ın ikinci yarısı Doğu Anadolu'da Rusların kışkırtması sonucunda Müslüman Türkler ve Ermeniler arasında çatışmalarla geçmiştir. Pierce'in bu çalışması Amerikan kamuoyunu bu çatışmalar hakkında aydınlatmak amacıyla kaleme alınmış olup Amerikan Kızılhaçının kurucularından Clara Barton’un görgü tanıklıklarına dayanmaktadır. Clarissa Harlowe Barton (25 Aralık 1821 - 12 Nisan 1912) Amerikan Kızılhaç'ı kuran öncü bir Amerikalı hemşireydi. Amerikan İç Savaşı'nda hastane hemşiresi ve öğretmen olarak çalıştı. Hemşirelik eğitimi o zamanlar resmileştirilmediğinden ve hemşirelik okuluna gitmediğinden hemşireliği kendi kendine öğrenmiştir. Barton, kadınların oy kullanma hakkına sahip olmadığı bir dönemde insani yardım çalışmaları ve sivil haklar savunuculuğu yapması bakımından dikkate değer bir öncü kadındır. 1897'de Ermeni olayları sonrasında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan insani kriz üzerine İstanbul'a yelken açtı ve II. Abdülhamid ile uzun görüşmelerin ardından Türkiye'nin baş şehrinde ilk Amerikan Uluslararası Kızılhaç merkezini açtı. Barton, 1896 baharında Ermeni vilayetlerine yardım ve insani yardım sağlamak için de çeşitli seyahatler yapmıştı.

500 Sayfa

21x14,5 cm.

Detaylar
Lot: 27 » Kitap

Abdulhamid Intime; Georges Dorys, 1901 P.-V. Stock Paris Basımı, İçerisinde Çok Sayıda Tam Sayfa Sultan ve Saray Görsellerinin Bulunduğu, Sultan Abdülhamid'in Önemli Biyografilerinden Biridir

Yazarın babası Konstantin Adossidi Paşa 1872-1874 ve 1878-1884 yılları arasında Sisam adası beyliğinde, Girit adası valiliğinde bulunmuş ayrıca Osmanlı başkentinde bakanlık yapmıştı. Yazar eserini oluştururken babasının siyasi arenanın tam merkezinde bulunması sayesinde birinci elden topladığı materyali kullanmış, materyalin diğer bir kısmını ise London Times’ın muhabiri olarak görev yaptığı dönemde bir araya gelmiştir. Kitabın yazarı Jön Türk hareketinde aktif olarak çalışmış, Paris’e kaçmış, kitabı da orada yazmıştır. Kitabında, özel olarak korunan sarayında her an korku içinde yaşayan, zehirlenme korkusu nedeniyle yiyeceği yemeği önce kedi ve köpeklere tattıran, yaşadığı korkunun bir göstergesi olarak sarayı gece gündüz aydınlık tutan bir sultan portesi çizmektedir. Doğal olarak Abdülhamid kitabın basımından sonra kitabın basımını engellemek üzere girişimlerde bulunmuş, örneğin iş İsveç’te kitabın satışını engellemekle sınırlı kalmamış, kitabı aldığından şüphe edilenlerin evi basılmıştır. Sultan, Fransızca basımın yapıldığı Fransa’da kitabın satışını engellemeye çalışmışsa da kitabın kamuoyunda yarattığı heyecan bunun yapılmasına imkan vermemiştir. 

222 Sayfa

19,5x14,5 cm.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki